úterý 20. října 2015

Takové peníze vám NIKDO JINÝ nenabídne!

Nikdo nám takové peníze nenabídne. Jaká pravda. Nikdo totiž není ochotný k takové špíně jako hazardní podniky. Ale vlastně ano, nabídne. Onehdá jeden majitel starého domku dostal za pronájem své drobné nemovitosti 50 tisíc měsíčně - TO VÁM NIKDO JINÝ NENABÍDNE!. Ano, nikdo jiný než varna pervitinu by si to dovolit nemohla.

Proč vlastně, ubíraje se myšlenkami pana zastupitele Ruppa, pekárna či zemědělský podnik nedá do rozpočtu taky takové peníze - taky by se proti tomu dalo protestovat - pekárna peče ze starých chlebů a zemědělský podnik pěstuje GMO kukuřici - ale takovými penězi své hříchy vykupovat nebude, proto možná nevzbudí takový rozruch a přejde bez povšimnutí. Nu asi to taky nejsou hříchy hodnocené takovými penězi. Jak velký desátek dostanem od herny? Obrovský. To musí být asi pořádný hřích, snad jen ta varna heroinu by mohla generovat podobný zisk. Takové peníze vám nikdo nenabídne. Ano, nikdo poctivý nebo i trochu nepoctivý je nenabídnout nemůže - nemá je.

Ve vyškovském deníku pan Jurka, zastánce hazardu, uvedl: Z dosavadních zjištění pracovní skupiny ovšem vyplývá, že ve Vyškově se na automatech hraje minimálně. „Čekal jsem skupinu závislých hráčů, to se ale nepotvrdilo. Na posledním výjezdu jsme po hernách chodili v pátek až do jedné hodiny ráno. Maximální počet hrajících, na které jsme narazili v jedné z heren, byl tři. Většinou však šlo jen o jednoho, někde dokonce žádného. Podle toho, co jsme viděli, vlastně ani nechápu, jak můžou herny prosperovat," pozastavil se nad situací Jurka. Zdroj: http://vyskovsky.denik.cz/zpravy_region/reseni-hazardu-ve-vyskove-jurka-navrhuje-i-ambulanci-20140703.html
Co z toho plyne? Pouze otázka! Odkud se berou ty peníze, jejichž pouhým dílem je oněch deset miliónů? Že by lidi jen tak z plezíru naházeli v našem krásném podolském kasínu do automatů DENNĚ STO TÍSIC korun? Opravdu nebudou ty peníze chybět někde jinde? Ale ne, vždyť herny jsou prázdné!!!??? Tu nezbývá než se domýšlet.

Pan Bartošek - další zastánce hazardu: „Peníze z hazardu můžeme nazvat 'krvavými penězi“.
To je silné označení a trochu napovídá, kde všude se peníze sbírají a jakými způsoby.

Stačí jediný patologický hráč – gambler – a majitel herny je "za vodou". "Přítel mého známého má hernu v Americe. Když se ho ptal, kolik musí chodit lidí, aby ho to uživilo, řekl mu: stačí jeden," říká Karel Nešpor, primář oddělení závislostí pražské psychiatrické léčebny v Bohnicích.Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/mam-dluhy-ztratil-jsem-rodinu-jsem-gambler-fj8-/domaci.aspx?c=A070815_102207_domaci_anv
To by mohlo napovědět. Že by opravdu ten zisk naplňovali gambleři? Podle statistiky by každý gambler závislý na automatech musel prohrát alespoň 150 tisíc ročně. To není nereálné. Je to jedna z možných tezí a odpovídalo by to i zjištění pana Jurka. Přesto se domnívám, že peníze z kasín budou vícezdrojové, ale o těch ostatních zdrojích se nesmí mluvit.

Pan Vránek - další obhájce hazardu: „... naším ústředním heslem je 'sportem proti vandalismu, drogám a kriminalitě.“ - ovšem aby sport mohl pořádně fungovat potřebuje peníze z hazardu - ne z pekárny, ne ze zemědělského podniku (pane Ruppe) - to je málo - sport potřebuje hazard proti němuž ovšem bojuje. Uf - to je zamotané. (Hazard je oficiálně označen za drogu, pokud by to nebylo zřejmé). Hazard, jehož zdroje financí jsou, zjednodušeně řečeno, nejasné, je nutný pro existenci mládežnického sportu. Asi jsem se narodil v absurdistánu.

Když budu chtít dostat povolení na nějakou tu špínu (stavbu načerno apod.) budu si muset sebou na úřad přinést nějakou tu obálku, větší špína bude potřebovat větší obálku, na pořádnou špínu už budu potřebovat i krabici (co třeba od vína?). Zkrátka velká špína se vykupuje velkými penězi. Každý, kdo bude v Podolí hlasovat pro hazard, už nikdy nemůže zvednout hlas proti korupci, neboť se sám právě zkorumpoval. 50 miliónů pro obec výměnou za kasíno - takhle se dělá korupce.

Takové peníze vám NIKDO JINÝ nenabídne!

Pamatuji si jak jsem se stavbou započal týden před vydáním povolení a paní úřednici jsem pro podporu shovívavosti věnoval čokoládu :-) Stačila by vám za kasíno čokoláda?

Ludvík Trnka


4 komentáře:

  1. Jen malá poznámka - znám Honzu Ruppa i Miloše Vránka a nikdy jsem od nich neslyšel, že by obhajovali "hazard jako takový".... Samozřejmě mají - z nějakých důvodů - na něco nějaký názor...Jako každý.
    MS

    OdpovědětVymazat
  2. No, některá jejich prohlášení v jejich příspěvcích mě přišla poněkud absurdní, tak jsem si je půjčil. Každý může mít názor jaký chce, já mám taky nějaký a k jeho vyjádření jsem použil zmíněné věty. To není nic osobního na žádného z těchto pánů, které ostatně osobně nijak moc neznám ale věřím, že v mnoha jiných věcech bychom se určitě shodli.

    OdpovědětVymazat
  3. Můžete mi prosím někdo vysvětlit,jak funguje váš hlasovací automat? Ještě v poledne to byla remíza. Myslím,že výsledek někdo přetváří k obrazu svému.

    OdpovědětVymazat
  4. Hlasovací automat funguje automaticky. Kdo klikne, pošle svůj hlas a ze stejné IP adresy může svoje hlasování kdykoliv i změnit. Administrátor může pouze ukončit hlasování, nebo ho smazat jako takové, případně se automaticky ukončí v nastaveném termínu. Jiná varianta zde není k dispozici. Radek Hůrka

    OdpovědětVymazat

Anonymní a neslušné komentáře budou smazány :-)