pondělí 14. září 2015

Prohlášení SDH ke kasínu

Výbor SDH Podolí dne 1.9.2015 na své schůzi projednal výroky zastupitele obce pana Jiřího Sýkory,
který prohlásil, že hasiči souhlasí se stavbou kasina na katastru obce Podolí. Výbor jednohlasně odmítá tato tvrzení a je zásadně proti stavbě kasina a zároveň pověřil starosty SDH, aby s tímto stanoviskem seznámil veřejnost a celé zastupitelstvo.
Členové výboru jsou přesvědčeni, že se jedná o tak závažný problém, že ani starosta SDH ani výbor SDH nemohou prezentovat jednotný názor celku, byť jim to stanovy umožňují, i když si to někteří členové neuvědomují, ale bylo by zapotřebí svolání valné hromady, která by rozhodla, jaké stanovisko bude prezentováno veřejnosti. Na základě těchto skutečností každý člen sboru dobrovolných hasičů Podolí vyslovuje názor, na stavbu kasina, sám za sebe a ne za celý sbor.
Jako starosta SDH jsem přesvědčen, že není zapotřebí ovlivňovat naše členy výzvami ve jménu týmové práce a tak z nich dělat nesamostatně myslící loutky hraničící s nesvéprávností. Vždy kdy se cokoliv dělá ve jménu něčeho, tak to ve svém důsledku nepřináší nic dobrého. Ve jménu Boha se konaly křižácké války, ve jménu čisté rasy a nějakého říšského uspořádání byl u moci fašismus a ve jménu pracujícího lidu vládli komunisté – kam to vedlo, víme všichni. Nechci, ani nemohu mluvit za členy SDH o jejich morálních hodnotách, ale jsem přesvědčen, že uznávají hasičské heslo, které máme na našem praporu „Bohu ku cti a bližnímu ku pomoci“ jinak už by dávno nebyli členy. Ne ve jménu tohoto hesla, ale v duchu tohoto hesla.

    Jaromír Čandrla

starosta SDH Podolí

Žádné komentáře:

Okomentovat

Anonymní a neslušné komentáře budou smazány :-)